Gå til forsiden

Radio Hysteria

DAB Radio

Det digitale radiosignal DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting, og det forventes at DAB radiosignalet vil overtage FM radioen. Om dette så også er det der sker, eller om det trådløse internet som bliver mere og mere tilgængeligt gør at vi snart har et simkort til at sidde i bilen, og den transportable radio så vi kan fange internetradio uanset hvor vi er, og dermed har mange flere muligheder end med en DAB radio.

Indtil vi får det trådløse internet i alle vores radioer, er DAB radioen et rigtigt godt alternativ, som er nemt at tage med på tur, som eksempelvis i en lille lommeradio som OXX Digital Clip pocket DAB+ som kan købes hos Boynq.

Der er flere forskellige muligheder for at finde tilpasset indhold når man lytter til DAB Frem for at lytte til FM radio. Danmarks Radio sender eksempelvis mange flere forskellige programmer via DAB end via FM.

Du finder her en hyggelig lille blog om DAB radio og har du ellers fundet noget du syntes er spændende rundt omkring på nettet er du velkommen til at dele disse spændende sider med os.

En af grundende til at jeg forventer at internet radioen kommer til at udkonkurrere DAB og FM, i stedet for at det er DAB der udkonkurrerer FM radioen er at det ikke kun er godt når det kommer til DAB radioen.

Kvaliteten af DAB signalet er ikke helt så godt som man kunne have ønsket sig, og selvom vi er vant til at digitale signaler er mere rene og skarpe en analoge, er det ikke helt tilfældet her.

Er du interesseret i at læse mere om den kritik der er, og har været af DAB radio-signalet kan du finde dette på wikipedia.