Gå til forsiden

Radio Hysteria

Planlæg dig til renovering uden stress

Skrevet d. 22. juli 2018 af admin i Ikke kategoriseret - Skriv en kommentar

Her er en række tips til, hvordan du sikrer plads, overblik, orden og harmoni i familien, mens du bygger om. Du skulle jo nødigt brænde ud eller blive skilt undervejs.
Byggerod påvirker de fleste af os, langt mere end vi tror. Den korte fysiologiske forklaring er, at ydre kaos skaber grobund for en langvarig stresstilstand, der påvirker dømmekraft, humør og hukommelse. Når hjernen bliver bombarderet med krav – fx i en ombygningsproces – påvirkes frigøres hormonet kortisol, der i små mængder gør os mere effektive, og i større mængder virker som en forgiftning af hjernen.

Planlæg logistikken

Der er derfor al mulig grund til at planlægge ombygningsprocessen og sikre, at der ikke opstår rod, kaos og stress undervejs. En af dem, der har forstand på orden i møbler og byggerod er Palle Mathiesen fra depotrumsspecialisten BOXIT.

’Noget der kan gøre enhver ombygning til en god oplevelse, er at planlægge en overskuelig logistik fra begyndelsen. Lav en tidsplan – fx i et simpelt regneark – for hvordan renoveringen skal foregå og juster den undervejs. Planen kan tage højde for omfanget, rækkefølgen og økonomien i opgaverne, hvornår man selv skal tage fri fra arbejde, bruge ekstra arbejdskraft, babysittere eller hjælp fra venner, familie eller håndværkere osv.,” siger Palle.

Sikker og overskuelig møbelopbevaring

”Et led i planen bør også være en strategi for, hvordan og hvornår man opbevarer familiens møbler og andre ting under hele eller dele af renoveringen. En let og fleksibel løsning er at placere en god, isoleret container lige uden for boligen. Her kan man systematisk opbevare møbler og andre ting, så de er nemme at få adgang til undervejs,” råder Palle.

En container i haven er bedre end stress i maven

Med en ren, overskuelig og tør container lige ved boligen, kan man stadig let hente ting, man skal bruge og ungerne kan finde deres legetøj osv. Man undgår at gå rundt og lede i tilfældige bunker og kasser, man undgår at skabe mere rod, mens man leder, og man undgå at ting tager skade af byggestøv osv. Vi har opfundet ordsproget: ’En container i haven er bedre end stress i maven’. Og vi er ret sikre på, at det taler sandhed, hvis man skal dømme efter vores kunders tilbagemeldinger,” siger Palle.

Gør dig uafhængig af tidspres

”Det er mere undtagelsen end reglen, at byggeprojekter trækker ud. Også det bliver lettere at leve med, når man under hele forløbet har adgang til familiens ting, kan bevare orden og ikke skal leve i en slags renoveringsmæssig undtagelsestilstand, der er usund for både krop og sjæl, pointerer Palle.

Om eksperten

Palle Mathiesen er ansat hos BOXIT. Han har de sidste mange år specialiseret sig i rådgivning om og udlejning af containere til private. Læs mere på https://www.boxit.dk/lej-container


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ingen Kommentarer